Veel gestelde vragen

  • Home
  • Veel gestelde vragen

Algemeen

In tegenstelling tot de landelijke wieler categoriën gebruiken we bij deze competitie een andere indeling. Om een mooi deelnemers veld te krijgen per categorie groeperen we 2 of meer jaargangen bij elkaar.
De organisatie maakt gebruik van het systeem van Race Result waarbij de transponders reeds op het stuurbordje is aangebracht. Je hebt dus geen My Laps chip nodig.
De uitslagen kun je zo snel mogelijk na de wedstrijd op de website terugvinden. Het klassement zal hier ook bij gehouden worden.

Nieuw sinds 2023 is dat je de tussentijden ook live kunt volgen, hou hiervoor ook de socials in de gaten!
De wedstrijden in deze competitie worden georganiseerd in de periode van mei t/m oktober van ieder kalenderjaar, gedurende de schoolvakanties zijn er geen wedstrijden. 
  • Er zijn prijzen voor de categorie 1 t/m 6 per wedstrijddag voor de posities 1 t/m 3.
  • Voor het eindklassement (cat. 1 t/m 13) zijn er prijzen voor alle deelnemers positie 1 t/m 3.
  • Voor iedere dagwinnar (cat. 1 t/m 13) is er vanaf 2024 een leuke attentie beschikbaar. 
  • Voor een klassering in het eindklassement dient minimaal aan 5 (van de 9) wedstrijden deelgenomen te worden.
Iedereen met een goed werkende mountainbike kan meedoen. Elke deelnemer dient danwel een NTFU lidaatschap en/of een KNWU Wedstrijd, Start- of Dag licentie te hebben. Bij (voor)inschrijving heb je dus een KNWU licentie nummer of je NTFU lidmaatschapsnummer nodig.
Dag-startlicentie en dag-lidmaatschap - KNWU.

Het karakter van de competitie ligt nadrukkelijk op de competatieve recreant. De parcoursen zijn dan ook voor iedereen goed te fietsen met een mountainbike.
 

Losse wedstrijden

De kosten per wedstrijd bedragen € 3,00 voor de categoriën 1 t/m 6 (jeugd) en € 6,00 voor de categoriën 7 t/m 13 (volwassenen en oudere jeugd). De eenmalige de kosten van het stuurbordje inclusief chip bedragen € 5,00.
 

Passe-Partout

De prijs passe partout voor alle 9 wedstrijden is € 20,00 (categoriën 1 t/m 6- jeugd) en € 30,00 voor de categoriën 7 t/m 13 (volwassenen en oudere jeugd). De eenmalige de kosten van het stuurbordje inclusief chip bedragen € 5,00.
 
In samenwerking met FPS Bouw heeft MTB Het Twentse Ros het initatief genomen om deze competitie te starten. De overkoepelende stichting is MTB Competitie Oost-Nederland. Op dit moment hebben 9 verenigingen zich aangesloten.
 

Sponsoren

Van harte welkom! Laat een bericht achter via het contactformulier of stuur een mail naar info@fpsbouwmtbcup.nl

Voor verenigingen

Ben je enthousiast geworden en denk je dat jouw club ook een wedstrijd zou willen organiseren in het kader van deze competitie, stuur dan een mail naar info@fpsbouwmtbcup.nl , dan nemen we contact met je op.