Veel gestelde vragen

  • Home
  • Veel gestelde vragen

Algemeen

In tegenstelling tot de landelijke wieler categoriën gebruiken we bij deze competitie een andere indeling. Om een mooi deelnemers veld te krijgen per categorie groeperen we 2 jaargangen bij elkaar.
De organisatie maakt gebruik van het systeem van Race Result waarbij de transponders reeds op het stuurbordje is aangebracht. Je hebt dus geen My Laps chip nodig.
De uitslagen kun je zo snel mogelijk na de wedstrijd op de website terugvinden. Het klassement zal hier ook bij gehouden worden.
De eerste wedstrijd is op zondag 3 juli en de competitie eindigd met een finalewedstrijd op 2 oktober.
Voor elke wedstrijd is er per categorie een huldiging voor de eerste drie renners. Deze krijgen een medaille uitgereikt.
Tevens is er een eindklassement  na 5 wedstrijden, de eerste 3 renners per categorie krijgen een beker.
 
Iedereen met een goed werkende mountainbike kan meedoen. Elke deelnemer dient danwel een NTFU lidaatschap en/of een KNWU Start- of dag licentie te hebben. Heb je dit niet dan is een mogelijkheid tot aanschaf van een KNWU dag-licentie. Zie onderstaande link.  Bij inschrijving heb je dus een KNWU licentie nummer of je NTFU lidmaatschapsnummer nodig.
Dag-startlicentie en dag-lidmaatschap - KNWU


Het karakter van de competitie ligt nadrukkelijk op de competatieve recreant. De parcoursen zijn dan ook voor iedereen goed te fietsen met een mountainbike.
 
De kosten per wedstrijd bedragen €5,-- plus eenmalig de kosten van het stuurbordje inclusief chip á €5,-- .
Tevens is er de mogelijkheid een passe partout voor alle wedstrijden te kopen tegen een bedrag van €15,-- ( plus €5,-- voor het stuurbordje)
 
In samenwerking met FPS Bouw heeft MTB Het Twentse Ros het initatief genomen om deze competitie te starten. Op dit moment hebben 4 verenigingen zich aangesloten.
We hopen in de toekomst nog meer verenigingen te verwelkomen.

Sponsoren

laat een bericht achter via het contactformulier of stuur een mail naar info@fpsbouwmtbcup.nl

Voor verenigingen

Ben je enthousiast geworden en denk je dat jouw club ook mee wil doen. Stuur dan even een mail naar info@fpsbouwmtbcup.nl , dan nemen we contact met je op.