verslag 3e wedstrijd 11 september Nijverdal

  • Home
  • Nieuws
  • verslag 3e wedstrijd 11 september Nijverdal
Verscholen in de bossen bij sportpark Gagelman in Nijverdal toverde wielervereniging CC’75 voor zowel deelnemers als publiek een interessant parcours uit de grond.
Gedurende de dag was er veel gezelligheid, gelach en gemoedelijkheid bij deelnemers en publiek. Met de start- en finishlocatie aan de kruising van de onverharde Peereboomseweg maakte de ronde een aantal lussen door de bossen, waarbij de bezoekers de deelnemers op veel plekken meerdere keren voorbij konden zien komen. De uitdaging van het parcours zat enerzijds in gladde en blootliggende boomwortels die uit de bosgrond naar boven kwamen en anderzijds in het grote aantal pittige en korte klimmetjes. Voor het parcours maakte de organisatie gebruik van een aantal segmenten uit de vaste mtb route ‘Reggedal’, maar de ronde slingerde bijvoorbeeld ook door het Openluchttheater en over het scoutingterrein.
De  competitie is bedoeld voor een breed publiek en die afspiegeling werd goed zichtbaar in het deelnemersveld. Hoewel de niveaus per categorie dus  uiteen liepen, was door het grote deelnemersveld voor alle deelnemers een competitieve tegenstander aanwezig. Dat bracht bij iedereen een gezond fanatisme naar boven op een parcours met voldoende ruimte om een eigen wedstrijd te kunnen rijden, waarbij inhalen van gedubbelde renners van weerskanten heel vriendelijk en behouden verliep.
Share our website